Prof. Dr. Selim YAZICI

Personal Website

İş Sürekliliği Yönetimi

Afet Bilinciyle “Hayata Devam"

Afet bilinciyle “Hayata Devam

Aksigorta ve AKUT’un başlattığı sosyal sorumluluk projesi iki tırdan oluşan Afet Eğitim konvoyu ile ilk etapta 10 il ve 50 ilçede 1 milyon kişinin eğitilmesi hedefleniyor.

27.05.10

Aksigorta ve AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin işbirliğiyle başlatılan “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesi için özel olarak tasarlanan “Afet Eğitim Tırı” ile Türkiye’nin ilk 3 boyutlu “G-Force Deprem Tırı”ndan oluşan konvoy yola çıktı. 2 ay sürecek Türkiye maratonunun ilk etabı için 30 kişilik bir ekiple yola çıkan ve yurdun dört bir tarafında halkı doğal afetlere karşı eğitmeyi hedefleyen projenin ilk etabında 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Aksigorta’nın, risk konusunda farkındalık yaratmak ve sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT’la yaptığı işbirliği ile 5 yılda 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşılarak; çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği anlatılacak.

Dokümanlara internet sitesinden de ulaşılabiliyor

Projenin ilk etabı için yola çıkan ekip, G-Force deprem simülatörü ile halka deprem gerçeğini deneyimletirken; afet eğitim tırındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletilecek; sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak seminerler, söyleşiler düzenlenecek; deprem – afet sergisi yapılacak ve interaktif tiyatro oyunu sahnelenecek. Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergileyeceği tiyatro gösterisi ile afet ve sigorta konusu, halkın da katılabileceği interaktif oyunlarla eğlenceli bir şekilde işlenecek. Etkinliklere katılamayan ancak bilgilenmek isteyenler ise www.hayatadevamturkiye.com internet sitesinden tüm fotoğraflara, eğitim dokümanlarına, sürekli güncellenen bilgilere ulaşabilecek.

Halka risk ve sigorta bilinci aşılamak

Taksim Meydanı’nda yapılan uğurlama töreninde konuşan Aksigorta Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu, “50. yılımızda başladığımız bu maraton, sigorta bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yapacağımız çalışmalara öncülük edecek” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sigorta, güven üzerine kuruludur ve Aksigorta 50 yıllık tarihinde Türkiye’nin en güvendiği sigorta markası haline gelmiştir. Bu güç ve güvenle, halkımıza risk ve sigorta bilincini aşılamak bizim misyonumuz. Türkiye, 1. derecede deprem kuşağında olmasına rağmen ev ve işyeri sigortası üretim adetlerinde gelişmekte olan ülkelerin bile altında kalıyor. Bu proje ile alanında söz sahibi iki kurum olarak halkımızın ayağına giderek birebir risk ve güvence konusunu anlatacağız. Amacımız, halkımızın en değerli varlıklarını; “ailelerini, ev ve işyerlerini” olası riskler karşısında güven altına almalarını sağlamak. Bir yandan da özellikle okullarda çocuklara vereceğimiz eğitimlerle bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Projemiz Türkiye’de ilçelere kadar yaygınlaştırılan ilk proje olma özelliğini de taşıyor.”

G Force ile 7.4 şiddetinde deprem

AKUT ve deprem araştırmaları konusunda Türkiye’nin önde gelen bilim insanları tarafından tasarlanan 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü; aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana, yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek ve bu hareketleri değişken şiddetlerde uygulayarak, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimletebiliyor.

25 Mayıs günü başlayan ve 23 Temmuz günü sona erecek olan “Hayata Devam Türkiye” projesinin birinci etabında; İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara’yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka ulaşacak.

 

Kaynak: http://www.isteinsan.com.tr/haberler/afet_bilinciyle_hayata_devam.html